Pridať recept

Bravčové medailónky Orly

ingrediencie

600 g
bravčová sviečkovica
mleté biele korenie
soľ
hladká múka
olej na vyprážanie

Cestíčko

130 ml
smotana
2 ks
vajce
3 PL
biele víno
100 g
polohrubá múka
soľ

postup

1.
Medailóniky nakrájame zo sviečkovice, každý by mal mať asi okolo 25 g. Zľahka ich naklepeme, okoreníme a osolíme.
 
2.
Medailóniky obalíme v múke a namočíme ich do cestíčka, ktoré sme si pripravili zo soli, múky, vajec a postupne sme ho riedili vínom a smotanou. Cestíčko necháme z mäsa odkvapkať.
3.
Do rozohriateho oleja vložíme mäso a pomaly vypražíme. Na papierových utierkach necháme odkvapkať prebytočný tuk.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Bravčové medailónky na hubách
Šťavnaté a jemné medailónky: Najlepšie recepty na nedeľný obed, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás výborné recepty na šťavnaté medailónky, ktoré si celá...
Medailóniky na tri spôsoby: Ktoré budete podávať dnes?
Medailóniky na tri spôsoby: Ktoré budete podávať dnes?
Tradične sa medailóniky pripravujú z jemného a chudého teľacieho mäsa, ale každý vie, že jediné, čo vás...