Pridať recept

FOTORECEPT: Čerešňový ryžový nákyp

Fotorecept: Čerešňový ryžový nákyp
Zdroj: Popoluska741
4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 téglik
čerešne
300 g
ryža
6 dl
mlieko
3 PL
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor
4 ks
vajce
trochu
strúhanka
trochu
maslo na vymastenie

postup

1.

Pripravíme si suroviny.

Fotorecept: Čerešňový ryžový nákyp
Fotorecept: Čerešňový ryžový nákyp
Zdroj: Popoluska741
 
2.

Ryžu uvaríme v mlieku. Počas varenia pridáme vanilkový cukor. Do horúcej ryžovej kaše zamiešame žĺtky.

Fotorecept: Čerešňový ryžový nákyp
Fotorecept: Čerešňový ryžový nákyp
Zdroj: Popoluska741
3.

Potom pridáme tuhý sneh vyšľahaný s cukrom.

Fotorecept: Čerešňový ryžový nákyp
Fotorecept: Čerešňový ryžový nákyp
Zdroj: Popoluska741
4.

Plech potrieme maslom a vysypeme strúhankou. Na plech vylejeme polovicu ryžovej hmoty a a poukladáme čerešne a prikryjeme druhou polovicou ryžovej hmoty. Pečieme 15 až 20 minút pri 220° pričom rešpektujeme skúsenosti s vlastnou rúrou.

Fotorecept: Čerešňový ryžový nákyp
Fotorecept: Čerešňový ryžový nákyp
Zdroj: Popoluska741
5.

Upečený ryžový nákyp necháme vychladnúť.

Fotorecept: Čerešňový ryžový nákyp
Fotorecept: Čerešňový ryžový nákyp
Zdroj: Popoluska741
6.

Podávame samostatne alebo môžeme dať na vrch šľahačku. Dobrú chuť.

Fotorecept: Čerešňový ryžový nákyp
Fotorecept: Čerešňový ryžový nákyp
Zdroj: Popoluska741
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
4.11.2013 17:34 | |
+1 -2
Vyzerá to dobre a určite je to aj veľmi chutné.
Podobné články
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...