Pridať recept

Špenátové rizoto

45
porcií
4
minúty
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
listový špenát
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
40 g
maslo
300 g
ryža
750 ml
slepačí vývar
400 g
šampiňóny
1 KL
rozmarín
trochu
soľ
trochu
korenie

postup

1.
Špenát krátko podusíme na panvici. Pridáme soľ, tymián a korenie. Do hrnca dáme rozpustiť 20 g masla, na ktorom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
 
2.
Ryžu umyjeme a pridáme k cibuli, krátko smažíme za stáleho miešania. Potom zalejeme vývarom a necháme dusiť na miernom ohni, kým ryža nezmäkne.
3.
Po uvarení pridáme špenát a premiešame. Huby očistíme, nakrájame a opražíme na zvyšnom masle. Pridáme soľ a korenie a huby primiešame k ryži.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
Chutné špenátové, mrkvové a cviklové rizoto. To naj z čerstvých a farbami hýriacich surovín.
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...