Bravčové mäso s paprikou
4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
ryža basmati
600
ml
vriaca voda
2
ks
pomaranč
1
PL
extra panenský olivový olej
350
g
bravčové mäso
1
ks
cibuľa
1
ks
červená paprika
1
ks
žltá paprika
1
ks
mrkva
1
strúčik
cesnaku
100
ml
pomarančová šťava
3
PL
balzamikový ocot
30
g
olivy čierne
30
g
čerstvá bazalka
stoniek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Ryžu nasypeme do kastróla a zalejeme vriacou vodou. Necháme ju zovrieť, zmiernime oheň, prikryjeme a varíme 15 minút alebo podľa návodu na obale. Ryža by mala byť mäkká a vsiaknuť všetku tekutinu.
2.
Kým sa ryža varí, ošúpeme pomaranče a pokrájame ich priečne na plátky hrubé asi 1 cm. Tri až štyri plátky poukladáme na seba a prekrojíme ich na štvrtky. (Ak je to možné, použijeme dosku s drážkou, aby sme zachytili všetku šťavu.) Pomarančové dieliky a šťavu odložíme nabok.
3.
Vo veľkej panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej. Bravčové mäso opekáme 2-3 minúty z každej strany. Hotové mäso vyberieme z panvice dierkovanou lyžicou a odložíme nabok.
4.
Oheň zmiernime na stredný a do panvice pridáme na polmesiačiky pokrájanú cibuľu, nahrubo postrúhanú mrkvu, najemno posekaný cesnak a na rezančeky pokrájanú papriku. Prikryjeme a za občasného miešania dusíme 5-6 minút, alebo kým zelenina nezačne mäknúť. Pridáme 2 lyžice vody, odmeriame pomarančovú šťavu a balzamový ocot, vlejeme do panvice a dobre premiešame. Opäť prikryjeme a dusíme ďalšie 3-4 minúty, kým zelenina nie je mäkká.
5.
Do panvice vrátime bravčové mäso, pridáme olivy, dieliky pomaranča aj so šťavou a bazalkové listy. Za častého miešania zohrievame 1 minútu. Podľa chuti posolíme a okoreníme.
6.
Ryžu rozdelíme na 4 nahriate taniere a na ňu navrstvíme mäso so zeleninou. Prelejeme šťavou z panvice ihneď podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.