Moravská kapusta
4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kapusta biela hlávková
štipiek
soľ
20
g
masť
30
g
slanina
trochu
rasca
1
ks
cibuľa
30
g
masť
1/2
ks
cibuľa
30
g
hladká múka
2
PL
ocot
podľa chuti
cukor
postup
Kapustu očistíme, odstránime vrchné listy a hlúb. Potom ju pokrájame na rezance, vložíme do kastróla, trochu osolíme zalejeme vriacou vodou, prikryjeme vrchnákom a necháme na okraji sporáka asi 5 minút spariť. V inom kastróle roztopíme masť, pridáme slaninu pokrájanú nadrobno, rascu, polovicu postrúhanej cibule a trocha opražíme. Potom pridáme odkvapkanú kapustu a všetko zalejeme horúcou vodou do polovice kastróla. Na masti opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme múku a spravíme redšiu zápražku, ktorú rozmiešame s octom a pridáme ku kapuste. Všetko premiešame a ešte dodusíme. Nakoniec podľa chuti osolíme, osladíme a okyslíme. Podávame s domácimi fašírkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.