Pridať recept

Moravská kapusta

ingrediencie

1 ks
kapusta biela hlávková
štipiek
soľ
20 g
masť
30 g
slanina
trochu
rasca
1 ks
cibuľa
30 g
masť
1/2 ks
cibuľa
30 g
hladká múka
2 PL
ocot
podľa chuti
cukor

postup

Kapustu očistíme, odstránime vrchné listy a hlúb. Potom ju pokrájame na rezance, vložíme do kastróla, trochu osolíme zalejeme vriacou vodou, prikryjeme vrchnákom a necháme na okraji sporáka asi 5 minút spariť. V inom kastróle roztopíme masť, pridáme slaninu pokrájanú nadrobno, rascu, polovicu postrúhanej cibule a trocha opražíme. Potom pridáme odkvapkanú kapustu a všetko zalejeme horúcou vodou do polovice kastróla. Na masti opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme múku a spravíme redšiu zápražku, ktorú rozmiešame s octom a pridáme ku kapuste. Všetko premiešame a ešte dodusíme. Nakoniec podľa chuti osolíme, osladíme a okyslíme. Podávame s domácimi fašírkami.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať