Pridať recept

Hubovo smotanová polievka

ingrediencie

300 ml
kyslá smotana
1 ks
vajce
40 g
hladká múka
podľa chuti
soľ
štipiek
rasca
150 g
hríb
4 PL
citrónová šťava

postup

V studenej kyslej smotane rozhabarkujeme vajcia, múku a soľ. Potom do nej za stáleho miešania nalejeme vriacu vodu s trochou rasce, v ktorej sme povarili očistené hríby pokrájané na plátky a polievku ešte chvíľu varíme. Pred podávaním okyslíme citrónovou šťavou alebo octom. Podávame s chlebom alebo so zemiakmi
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
Pripravte si sviežu, domácu kyslú smotanu
Aj kyslú smotanu môžete pripraviť doma. Je to veľmi jednoduché.
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...