Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Musaka s baraním mäsom

ingrediencie

600 g
mleté baranie mäso
150 g
balkánsky syr
8 ks
paradajka
4 ks
cibuľa
4 PL
olej
4 ks
baklažán
8 ks
zemiaky
2 ks
vajce
200 ml
kyslá smotana
mleté čierne korenie
soľ
oregano
strúhanka
paradajkový pretlak
cukor
pažitka

postup

1.
Nakrájanú cibuľu speníme na časti oleja, pridáme mäso a opečieme, osolíme, okoreníme a ochutíme oregánom. Podusíme 20 minút. Na plátky pokrájame baklažány a opečieme na zvyšnom oleji. Do vymasteného pekáča dáme plátky zemiakov, vrstvu mäsa, baklažánov, plátky paradajok, mäsa a zemiakov. Každú vrstvu zakaždým osolíme a okoreníme. Následne posypeme strúhankou a budeme piecť pol hodinu v predhriatej rúry.
2.
Musaku prelejeme smotanou s vajcami, posypeme nastrúhaným syrom a budeme zapekať približne 15 minút. Musaku podávame s paradajkovým pretlakom, ktorý sme osolili, okorenili a ochutili štipkou cukru a posypali pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.