Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Marhuľový zákusok

ingrediencie

2 poháre
zavárané marhule
6 ks
vajce
250 g
maslo
150 g
práškový cukor
200 ml
mlieko
400 g
hrubá múka
1 balíček
prášok do pečiva
350 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilínový cukor

postup

1.
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom dopenista a do zmesi postupne zapracujeme jeden žĺtok po druhom. Pridáme vlažné mlieko a všetko spolu spracujeme. Na záver zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
2.
Cesto vylejeme na vymastenú formu. Marhule zlejeme a polovice ovocia uložíme na cesto jednu vedľa druhej. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút. Medzitým si pripravíme sneh. Bielky vyšľaháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom.
3.
Koláč vyberieme z rúry, navrch rovnomerne nanesieme sneh, ktorý môžeme posypať strúhanými mandľami. Opäť vložíme do rúry a pečieme ešte 5 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...
Offering root
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Do už hotovej kaše stačí pridať prelisovaný cesnak, vynikajúca je aj kaša s opraženou cibuľkou alebo slaninou. Skúsiť...
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...