Pridať recept

Domáce kandizované ovocie

ingrediencie

podľa chuti
ovocie
1 kg
kryštálový cukor
1/2 liter
voda

postup

1.
Zrelé, tvrdé ovocie očistíme, zbavíme kôstok a pokrájame na kúsky. Z cukru a vody uvaríme sirup a pripravené ovocie zalejeme horúcim sirupom. Necháme do druhého dňa stáť.
 
2.
Druhý deň sirup z ovocia zlejeme a prevaríme. Horúci sirup nalejeme znova na ovocie a takto opakujeme desať dní.
3.
Potom ovocie poobaľujeme v jemnom kryštálovom cukre, rozložíme po stole a necháme sušiť. Usušené ovocie dáme do pohárov a odložíme na suché miesto.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať