Domáce kandizované ovocie
stredná
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
ovocie
1
kg
kryštálový cukor
1/2
liter
voda
postup
1.
Zrelé, tvrdé ovocie očistíme, zbavíme kôstok a pokrájame na kúsky. Z cukru a vody uvaríme sirup a pripravené ovocie zalejeme horúcim sirupom. Necháme do druhého dňa stáť.
2.
Druhý deň sirup z ovocia zlejeme a prevaríme. Horúci sirup nalejeme znova na ovocie a takto opakujeme desať dní.
3.
Potom ovocie poobaľujeme v jemnom kryštálovom cukre, rozložíme po stole a necháme sušiť. Usušené ovocie dáme do pohárov a odložíme na suché miesto.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.