Pridať recept

Držková polievka v chlebe

4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
držky
100 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
podľa chuti
mleté čierne korenie
štipiek
majorán
3 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
petržlenová vňať
štipiek
soľ
štipiek
sladká mletá paprika
štipiek
mletá pálivá paprika
50 g
masť
80 g
hladká múka
4 ks
malý bochník

postup

1.
Držky asi dvakrát vyperieme v studenej vode, potom vyžmýkame v soli, nečistotu oškrabeme nožom a znova opláchneme v studenej vode. Potom ich dáme do studenej, málo osolenej vody a varíme 10-15 minút. Prvú vodu zlejeme a držky prezrieme, či sú úplne čisté. Zalejeme ich čerstvou vodou, osolíme, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a varíme najmenej 2 hodiny, až kým nie sú držky mäkké.
 
2.
Medzitým si pripravíme bochníky, ktorým odrežeme vrch a pekne ich vydlabeme.
3.
Potom polievku precedíme, držky vyberieme a pokrájame na rezance. Z masti a múky pripravíme zápražku, pridáme do polievky a ešte 10 minút povaríme. Nakoniec do polievky vložíme pokrájané držky, podľa chuti ju okoreníme mletým čiernym korením, majoránom, mletou sladkou aj pálivou paprikou, posekanou petržlenovou vňaťou a cesnakom rozotretým so soľou. Do polievky môžeme pridať aj kúsky údeného mäsa, ktoré sme varili spolu s držkami. Polievku podávame v bochníkoch.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať