Pilaf
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
jahňacie mäso
50
g
masť
1
ks
cibuľa
štipiek
mletá červená paprika
trochu
zázvor
štipiek
potlčená rasca
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
200
g
ryža
2
PL
petržlenová vňať
100
g
strúhaný syr
postup
1.
Baranie alebo jahňacie mäso z pliecka trocha naklepeme, pokrájame na malé kúsky a osolíme. Na rozpálenej masti opražíme do zlata cibuľu pokrájanú nadrobno, mletú červenú papriku, zázvor, rascu a mleté čierne korenie, pridáme pokrájané mäso, trocha podlejeme polievkou z kostí alebo masoxu a pomaly udusíme do polomäkka. Potom pridáme premytú sparenú ryžu, zľahka vidličkou zamiešame, podľa chuti dosolíme, prilejeme opäť polievku a na miernom ohni podusíme.
2.
Podávame posypané postrúhaným syrom a posekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.