Polievka zo sušených húb
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
10
g
sušené huby
200
ml
mlieko
50
g
maslo
80
g
koreňová zelenina
1
ks
cibuľa
30
g
hladká múka
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
podľa chuti
petržlenová vňať
postup
1.
Sušené huby opláchneme v studenej vode, zalejeme mliekom a uvaríme do mäkka. Uvarené pokrájame, podusíme na masle s pokrájanou cibuľou, pridáme do osolenej zeleninovej polievky, ktorú sme zahustili svetlou zápražku, a dobre povaríme. Do hotovej polievky zavaríme liate cesto a okoreníme ju mletým čiernym korením a posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
2.
Liate cesto: Do osolenej múky nalejeme v mlieku rozšľahané vajce a pripravíme riedke cestíčko, ktoré lejeme cez veľkú vidličku alebo hrubé strúhadlo do vriacej polievky a varíme 4 minúty.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.