Pridať recept

Langoše

ingrediencie

500 g
hladká múka
350 ml
vlažná voda
2 PL
olej
1 ČL
soľ
1 ČL
cukor
20 g
kvasnice
1/4 ČL
sóda bikarbóna

postup

1.
Najskôr si pripravíme kvások z 2dcl vlažnej vody, cukru a kvasníc. V miske zmiešame múku, soľ, sódu bikarbónu, zvyšok vody, olej a pripravený kvások. Vypracujeme redšie cesto. Necháme vykysnúť. Z cesta odoberáme malé kúsky, z ktorých následne vytvarujeme langoše. Vysmážame na rozpálenom oleji z oboch strán. Vysmažené uložíme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný tuk zo smaženia. Podávame s prelisovaným cesnakom zmiešaným s troškou vody, kečupom, tatárskou omáčkou, pochúťkovou kyslou smotanou, alebo postrúhaným syrom.  
 
2.
Tip: Pre urýchlenie kysnutia môžeme použiť teplovzdušnú rúru, ktorú vopred predhrejeme na 50°C. Pozor cesto vkladáme po vypnutí teplovzdušnej rúry.  
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
26.10.2015 15:04 | |
+0 -0
ja langoše robím tiež z hladkej múky,no robila som twen istý recept aj s hrubej múky. Keďže sme veľká rodina,robím vždy z kila múky. Do nej dám soľ, 3-4 celé vajíčka,kvások z celej kocky droždia a do cesta pridám vlažnú vodu,z toho spravím cesto na langoše. Cesto po vykysnutí vyklopím na umelú tácku potretú olejom,aby sa cesto neprilepilo k tácke. Vykrajujem drobné langoše kávovým hrnčekom, ( No toto zýleží len od vás,aké veĺké langoše chcete mať. Cesto ponaťahujem a dám na rozpálený olej smažiť. Medzitým som si pripravila celú hlávku,alebo 1,5 jhlôávky cesnaku,rozpučila som ho a pridala doň studenú vodu,soľ a pár kvapiek oleja. Vysmažený langoš z oboch stán som aj s oboch strán potrela touto cesnakovou hmotou. (môžete podľa chuti pridať kyslú smotanu so strúhaným syrom , kečup..prťoste kto čo má rád) Dobrú chuť všetkým :-)
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Dokonalé langoše!
Dokonalé langoše! 12 overených receptov a kopec užitočných rád, ako ich pripraviť
Výber najlepších overených receptov na domáce langoše. Od tradičných kysnutých až po plnené či super...
Nezdravá, ale zato skvelá pochúťka od susedov - langoše!
Aj vy sa bežne tešíte na kúpalisko, jarmok alebo iné slávnosti len preto, aby ste si mohli dať jeden chrumkavý...
Top 5 receptov na langoše
TOP 5 receptov na obľúbené langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Rýchle nekysnuté nadýchané langoše, VIDEORECEPT
Ako obláčik! Vždy perfektné domáce langoše, chrumkavé a mäkké ako vatička, aj bez čakania (recepty na najlepšie langoše)
Krásne mäkké a zároveň chrumkavé. Reč je o milovaných langošoch. Pripravte si ich spolu s nami v tradičných...