Pridať recept

FOTORECEPT: Hot dog

16
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
250 g
vlažná voda
60 ml
olej
42 g
droždie
1 ČL
cukor
1 ČL
soľ
12 ks
detské párky
podľa chuti
jemný kečup
podľa chuti
horčica
trochu
semienok ľan, sezam, alebo slnečnica na oči, ňufáčik a labky
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Z múky, vody, soli, cukru, rozdrobeného droždia a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a rozvaľkáme na 4 mm.
Fotorecept: Hot dog
Fotorecept: Hot dog
Zdroj: diabambulka
 
2.
Nakrájame opäť na 4 časti. Na každú časť dáme kečup, alebo horčicu
Fotorecept: Hot dog
Fotorecept: Hot dog
Zdroj: diabambulka
3.
a jeden párok.
Fotorecept: Hot dog
Fotorecept: Hot dog
Zdroj: diabambulka
4.
Okraje cesta spojíme a troška zagúľame, aby sa nám vytvoril valček (to bude telíčko nášho psík). Môžeme troška naznačiť chvostík.
Fotorecept: Hot dog
Fotorecept: Hot dog
Zdroj: diabambulka
5.
Vytvarujeme si labky a to tak, že urobíme také dva šúľance
Fotorecept: Hot dog
Fotorecept: Hot dog
Zdroj: diabambulka
6.
a vložíme pod telíčko.
Fotorecept: Hot dog
Fotorecept: Hot dog
Zdroj: diabambulka
7.
Ďalej vytvarujeme ušká.
Fotorecept: Hot dog
Fotorecept: Hot dog
Zdroj: diabambulka
8.
A už len detaily ako očká, ňufáčik a labky.
Fotorecept: Hot dog
Fotorecept: Hot dog
Zdroj: diabambulka
9.
Tip: Výborne to drží ak si zakaždým namočíte troškou vody cesto a potom priložíte, napríklad nohy, uši, alebo semienka na oči a ňufák. Preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, necháme chvíľku podkysnúť a pečieme 15-20 minút pri teplote 180°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Plastic container with tomato ketchup sauce with raw tomatoes on kitchen stone background.
Aj vy dávate kečup do chladničky? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Kečup a horčica sú potraviny, ktoré v lete používame veľmi často. Veď čo by to bolo za grilovačku...
Kečup
Kečup – obľúbený produkt pripravený z paradajok
Kečup tak ako ho poznáme dnes vznikol s najväčšou pravdepodobnosťou v Ázii. Už Číňania pred 350 rokmi...
Nevyhadzujte takmer prázdne poháre od horčice, ani nevylievajte uhorkový nálev. Všetko sa dá chutne zužitkovať!
Nevyhadzujte takmer prázdne poháre od horčice, ani nevylievajte uhorkový nálev. Všetko sa dá chutne zužitkovať!
Predtým než vyseparujete pohár s poslednými zvyškami horčice, fľašu od kečupu či paradajkovej omáčky alebo...
Buchty na hotdog
Americký hot dog ako inšpirácia na skvelú slovenskú večeru!
Áno, keď máme na mysli hot dog, skutočne hovoríme o naozajstnom americkom hot dogu, nie slovenskom párku...
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...