Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové pudingové buchtičky

ingrediencie

250 g
špaldová hladká múka
2 PL
olej
125 ml
mlieko
2 PL
cukor alebo med
1 KL
sušené droždie
štipiek
soľ

Náplň

300 ml
mlieko
2 PL
med
1 ks
pudingový prášok
100 g
sušené hrozienka
2 PL
kokos
kokos na posypanie
vajce na potretie

postup

1.
Do pekárne chleba vložíme suroviny v tomto poradí: Voda, olej, med, múka, droždie, soľ. Zapneme program Cesto a necháme vykysnúť.
2.
Hrozienka zalejeme vodou na min. 1 hodinu. Z mlieka a medu uvaríme hustý puding. K uvarenému pudingu pridáme hrozienka, premiešame a necháme vychladnúť.
3.
Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na podložke na cca 1-2 cm hrubý plát a vykrajujeme kolieska. Menšou formičkou urobíme uprostred jamku na náplň.
4.
Vykrojené kolieska preložíme na pečiaci papier a potrieme vajíčkom.
5.
K vychladnutému pudingu pridáme 2 PL kokosu. Každú buchtu naplníme pudingom (cca 2 KL) a posypeme kokosom.
6.
Náplň z buchty nevytečie, preto s pudingom nešetríme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...