Pridať recept

Zaprávané držky

ingrediencie

1 kg
držky
120 g
koreňová zelenina
90 g
maslo
90 g
hladká múka
štipiek
mletá zázvor
2 strúčiky
cesnaku
trochu
petržlenová vňať
štipiek
majorán
podľa chuti
mleté čierne korenie
150 g
varené údené mäso

postup

Dobre očistené držky dáme do studenej vody a asi pol hodiny varíme. Počas varenia pridáme zeleninu pokrájanú na kolieska a údené mäso. Mäkké držky a údené mäso vyberieme a pokrájame na rezance a kocky. Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme svetlú zápražku, rozriedime ju polievkou z držiek na hustejšiu omáčku, pridáme mletý zázvor, cesnak rozotretý so soľou, posekanú petržlenovú vňať, trocha majoránu a mletého čierneho korenia, pokrájané držky a všetko za stáleho miešania dobre povaríme. Potom držky vyberieme na misu, posypeme údeným mäsom a podávame so zemiakmi.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať