Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládová tortička k narodeninám

ingrediencie

4 ks
vajce
4 PL
múka polohrubá
4 PL
práškový cukor
50 ml
olej
2 PL
kakao
1/2 balíček
prášok do pečiva
250 ml
čokoláda na varenie krém
250 ml
šľahačková smotana

postup

1.
Postup na korpus: Z bielkov si pekne vyšľaháme sneh, a na začiatku pridáme cukor. Sneh vyšľaháme úplne do tuha. Ku vyšľahaným bielkom primiešame žĺtky, múku práškom do pečiva, kakao a olej. Zmiešané suroviny dáme do vymastenej a pomúčenej tortovej formy a upečieme.
2.
Postup na krém: Smotanu zohrejeme tak aby nezovrela a vložme do nej čokoládu postrúhanú na malé kúsky a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Po vychladnutí vyšľaháme krém.
3.
A teraz všetko dokopy: Korpus si prekrojíme na 3 časti a medzi ne natrieme krém. Krémom natrieme taktiež aj boky. Podľa chuti môžete dať medzi vrtstvy aj džemík. Vrch polejeme čokoládou. Podľa inšpirácie ozdobíme. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.