Pridať recept

Hubová polievka

6
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

650 g
huby
140 g
chlieb
2 PL
olivový olej
1 liter
zeleninový vývar
1/2 strúčik
cesnaku
1/2 ks
cibuľa
3 vetvičky
petržlenová vňať
1 štipka
muškátový kvet
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Dáme variť vývar a chlieb namočíme do studenej vody.
 
2.
Ošúpeme cibuľu prípadne šalotku a nakrájame. Očistíme huby a nakrájame, taktiež petržlenovú vňať.
3.
Olej zohrejeme vo väčšom hrnci a na miernom plameni opražíme cibuľu, až kým nezhnedne. Ošúpeme cesnak a prelisujeme. Pridáme huby a podusíme ich, kým nepustia šťavu, následne pridáme petržlenovú vňať.
4.
Čo najviac vody vytlačme z chleba a primiešame do húb. Prilejeme vývar a pridáme muškátový kvet, prípadne oriešok. Do polovice prikryjeme hrniec a necháme zovrieť. Povaríme 15 až 20 minút.
5.
Prepasírujeme polievku alebo ju rozmixujeme, ale musíme zachovať štruktúru krému (nie celkom dohladka), opäť ju prehrejeme, osolíme a okoreníme. Servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
TOP
Pea soup with smoked pork and croutons is in the plate
Najlepšie zimné polievky na jednom mieste: Zahrejú, zasýtia a neurobia prievan v peňaženke, fazuľová, kapustová aj cesnačka (recepty)
Výborné husté polievky, ktoré zahrejú, zasýtia a viete ich pripraviť za málo peňazí. V zime tento výber oceníte najviac.