Hrachová polievka s mäsom
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
sušený hrach
150
g
bravčové mäso
1
ks
ípeľská klobása
1
ks
cibuľa
2
ks
paradajka
2
ks
mrkva
1
liter
voda
soľ
bobkový list
korenie čierne celé
sladká mletá paprika
čerstý kôpor
postup
1.
Hrach si deň vopred namočíme, aby napučal. Cibuľu si nakrájame a orestujeme na oleji do zlatista. Pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso a krátko opečieme, aby sa zatiahlo. Prisypeme hrach, ktorý sme si vopred namočili.
2.
Podlejeme vodou, dochutíme mletou sladkou paprikou, čiernym korením a bobkovým listom. Varíme do polomäkka. K predvarenému mäsu a hrachu pridáme na kúsky nakrájanú mrkvu, klobásu a paradajky. Všetko spolu varíme až do úplneho zmäknutia. Vzniknutú polievku zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody a necháme ešte zovriet. Dochutíme soľou a na záver vmiešame čerstvý kôpor, ktorý polievočku krásne prevonia.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Babulka737
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.