Pridať recept

Cestoviny s kuracím mäsom

ingrediencie

400 g
cestoviny
350 g
kuracie prsia
150 g
parmezán
4 strúčiky
cesnaku
150 ml
biele víno
2 ks
cibuľa
3 PL
olivový olej
2 PL
omáčka pesto
1/2 ks
pór
mleté čierne korenie
soľ
muškátový kvet
bazalka
oregano
mletá rasca
petržlenová vňať

postup

1.
Na kocky pokrájame kuracie prsia a prudko ich opečieme na rozohriatom oleji. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak, pór a chvíľku opekáme. Mäso ochutíme omáčkou pesto, okoreníme, osolíme a pridáme nadrobno pokrájané bylinky. Prikryté chvíľku podusíme, prilejeme vínom a podusíme, až kým omáčka mierne nezhustne.
 
2.
Na záver pridáme cestoviny, ktoré sme uvarili v posolenej vode a dobre premiešame. Servírujeme postrúhané parmezánom.
3.
Omáčka pesto: Budeme potrebovať 5 prelisovaných strúčikov cesnaku, 1 šálku čerstvej bazalky, 2 lyžice postrúhaného parmezánu, 1,5 šálky extra panenského oleja, 3 lyžice píniových jadierok, mleté čierne korenie a soľ. Na jemnú pastu rozmixujeme cesnak, lístky bazalky, nasucho opražené jadierka, soľ, mleté čierne korenie a parmezán. Zo stien mixéra zoškrabeme pastu a opäť mixujeme a pomaly prilievame olej.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...