Pridať recept

Cestoviny s olivami a slaninou

ingrediencie

400 g
cestoviny
150 g
čedar
200 g
slanina
100 g
čierne olivy
100 g
zelené olivy
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
3 PL
olivový olej
10 ks
cherry paradajky
2 KL
citrónová kôra
4 PL
citrónová šťava
mleté čierne korenie
koriander
soľ
bazalka
petržlenová vňať

postup

1.
Slaninu pokrájame na kocky a opražíme ju na oleji, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a opražíme, potom doplníme paradajky a podusíme približne 5 minút. Pridáme citrónovú kôru, mleté čierne korenie, soľ, bazalku, čerstvý koriander, petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.
 
2.
Na záver primiešame pokrájané a vykôstkované olivy, prehrejeme a pridáme uvarené cestoviny. Dobre premiešame a na tanieroch, keď servírujeme posypeme strúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Nevylievajte vodu z cestovín
Aj vy ju vylievate? 10 perfektných tipov, ako využiť vodu z cestovín, o týchto ste určite ešte nepočuli
Tušíte, na čo všetko sa dá ešte použiť voda z cestovín? Z týchto tipov budete určite prekvapení!
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...