Pridať recept

Spätzle so syrom

ingrediencie

200 g
ementál
2 PL
maslo
pažitka
soľ
maslo na vymastenie

Cesto

4 ks
vajce
1/2 balíček
kypriaci prášok
200 ml
voda
350 g
polohrubá múka
soľ

postup

1.
Preosiatu múku spolu s kypriacim práškom zmiešame s vajciami, soľou a vlažnou vodou, dôkladne prepracujeme. Na lopár dáme časť cesta a nožom vytvoríme malé halušky, ktoré dáme do posolenej vriacej vody. Ako náhle spätzle vyplávajú na hladinu, precedíme ich a necháme odkvapkať. Následne ich pomastíme roztopeným maslom. Takto spracujeme všetko cesto.
 
2.
Do vymastenej misy dáme spätzle, posypeme ich postrúhaným syrom a v predhriatej rúre ich ešte zapečieme približne 10 minút. Servírujeme ich posypané pokrájanou pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pažítka
Pažítku ľahko vypestujete aj v kvetináči. Kde všade sa hodí pri varení?
Pestujete si doma bylinky? Dajte si záväzok, že tento rok vám v kuchyni pribudne niekoľko voňavých kvetináčov,...
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
pažítka
Pažítka
Pažítka je malá cibuľovina, blízka príbuzná cesnaku a cibule. U pažítky je však dôležitejšia nadzemná...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...