Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkové mafinky

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hladká múka
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva
150 g
kryštálový cukor
75 g
hnedý cukor
1 PL
mletá škorica
1 téglik
kyslá pochúťková smotana
125 ml
olej
1 PL
med
2 ks
vajce
1 ks
jablko
1 balíček
škoricový cukor na posypanie

postup

Múku, cukor, prášok do pečiva a škoricu zmiešame. Osobitne si zmiešame vlhké prísady a to smotanu, olej, med, vajcia a nastrúhané jablko. Spojíme tieto prísady. Pripravíme si plech na mafinky, poukladáme papierové košíčky a zmes pomaly vylievame do košíčkov. Nie až po vrch, pri pečení cesto naberie na objeme. Vrch posypeme škoricovým cukrom. Pečieme 20 minút na 200 stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...