Jablkové mafinky
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
2
ČL
kypriaci prášok do pečiva
150
g
kryštálový cukor
75
g
hnedý cukor
1
PL
mletá škorica
1
téglik
kyslá pochúťková smotana
125
ml
olej
1
PL
med
2
ks
vajce
1
ks
jablko
1
balíček
škoricový cukor na posypanie
postup
Múku, cukor, prášok do pečiva a škoricu zmiešame. Osobitne si zmiešame vlhké prísady a to smotanu, olej, med, vajcia a nastrúhané jablko. Spojíme tieto prísady. Pripravíme si plech na mafinky, poukladáme papierové košíčky a zmes pomaly vylievame do košíčkov. Nie až po vrch, pri pečení cesto naberie na objeme. Vrch posypeme škoricovým cukrom. Pečieme 20 minút na 200 stupňov.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.