Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkové mafinky

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hladká múka
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva
150 g
kryštálový cukor
75 g
hnedý cukor
1 PL
mletá škorica
1 téglik
kyslá pochúťková smotana
125 ml
olej
1 PL
med
2 ks
vajce
1 ks
jablko
1 balíček
škoricový cukor na posypanie

postup

Múku, cukor, prášok do pečiva a škoricu zmiešame. Osobitne si zmiešame vlhké prísady a to smotanu, olej, med, vajcia a nastrúhané jablko. Spojíme tieto prísady. Pripravíme si plech na mafinky, poukladáme papierové košíčky a zmes pomaly vylievame do košíčkov. Nie až po vrch, pri pečení cesto naberie na objeme. Vrch posypeme škoricovým cukrom. Pečieme 20 minút na 200 stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.