Pridať recept

Domáci čokoládový likér

1
porcia
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
sladené kondenzované mlieko
2 ks
žĺtok
2 ks
vanilkový cukor
150 g
čokoláda na varenie
170 g
cukor alebo med
4 dl
rum

postup

Do hrnca dáme kondenzované mlieko, pridáme žĺtky, čokoládu, med a vanilku. Pomaly, za stáleho miešania metličkou zahrievame na nízkej teplote, kým sa čokoláda nerozpustí a celé to nezačne hustnúť. Keď je čokoláda rozpustená, pridáme teplotu a necháme puding zovrieť. Vypneme ohrev a prilejeme za stáleho miešania rum. Kto nechce mat likér veľmi silný, môže ho nechať prevariť aj s tým rumom. Necháme vychladnúť a nalejeme do fľaše.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať