Pridať recept

Kuracie stehná na madridský spôsob

ingrediencie

4 ks
kuracie stehno
150 g
šampiňóny
200 ml
biele víno
4 ks
paradajka
4 ks
paprika
2 ks
feferónka
2 PL
olivový olej
4 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
50 g
mandľové lupienky
3 ks
zemiaky
hydinový vývar
koriander
bazalka
oregano
petržlenová vňať
tymian
soľ
mleté zelené korenie

postup

1.
Osolíme stehná a okoreníme. Nakrájanú cibuľu s cesnakom speníme na oleji a na takomto oleji opečieme stehná. Pridáme nakrájané paradajky, papriky, zemiaky a šampiňóny a podlejeme troškou vývaru.
 
2.
Dáme ich vyhriatej rúry, prikryjeme a za občasného podlievania dusíme pomaly približne 50 minút. Tesne pred koncom dusenia pridáme ešte pokrájané feferónky, mandľové lupienky a čerstvé bylinky. Servírujeme s biely chlebom prípadne pečivom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií, ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní húb, lesníci varujú!
Nič nevonia tak krásne ako čerstvo nazbierané huby, ktoré priam lákajú na prípravu aromatických delikates. Aby...
Pečené kurča
Viete, ktorá bylinka je najlepšia na kura a zároveň lieči kašeľ? Túto musíte mať v záhradke či na okne
Kto by nepoznal, voňavú aromatickú bylinku, známu ako tymian? Nie každý však vie, ako ju pestovať a použiť...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!