Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáca parená knedľa

2
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1 ks
žĺtok
1 ČL
soľ
250 ml
mlieko
1 ks
sušené droždie
1 ČL
cukor
50 ml
teplá voda

postup

Najprv si pripravíme kvások z teplej vody, droždia a lyžičky cukru. Necháme vykysnúť. Medzitým preosejeme múku, pridáme k nej soľ, žĺtok, kvások a teplé mlieko. Cesto vypracujeme a necháme ešte chvíľu vykysnúť. Vytvarujeme si knedle. V hrnci nad parou paríme knedľu 20 minút. Na záver ju troška potrieme maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
rona24
12.9.2015 21:33 | |
+3 -2
(y) (y) (y) super recept knedla je bombova jupíííí (y) (y) :) :) :)
modryzubok1
13.11.2013 12:02 | |
+9 -4
<3 výborný recept!!
Lily76KE
1.11.2013 10:05 | |
+13 -9
skúšala som a sú výborné,mäkučké ,syn len chodí a vyjedá ich samotné :) :)
taliana11
8.11.2013 18:31 | |
+11 -2
som strasne rada
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...