Pridať recept

Kohút na víne

ingrediencie

300 ml
hydinový vývar
200 ml
červené víno
2 PL
maslo
2 ks
mrkva
2 ks
cibuľa
2 PL
olivový olej
1 ks
citrón
1 ks
kohút
zeler
mleté biele korenie
soľ
bazalka
rozmarín
šalvia
petržlenová vňať
cukor

postup

1.
Kohúta, ale môžeme použiť aj kurča a rozporciujeme ho, osolíme, okoreníme a na rozohriatom oleji prudko opečieme. Nadrobno pokrájanú cibuľu, zeler a mrkvu speníme na masle. Opečené porcie dáme do tohto základu a pridáme citrónovú kôru a šťavu z dobre umytého citróna.
 
2.
Potom podlejeme časťou vína a vývaru, prikryjeme a za občasného podlievania dusíme pomaly približne hodinu. Následne pridáme pokrájané bylinky, dochutíme cukrom a chvíľku dusíme. Servírujeme s bagetou alebo ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať