Pridať recept

Kačica na červenom víne

ingrediencie

1 ks
kačica
2 ks
cibuľa
2 ks
citrón
1 ks
kačacia pečeň
1 PL
hladká múka
250 g
bôčik
150 g
šampiňóny
1 liter
červené víno
4 strúčiky
cesnaku
16 ks
perlovka
2 PL
maslo
1 KL
cukor
1 PL
biely vínny ocot
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
tymian
bobkový list

postup

1.
Na kocky pokrájame bôčik a necháme ho prejsť varom v posolenej vode a následne z neho vyškvaríme tuk. Vyberieme kúsky bôčika a na tuku opečieme rozporciovanú kačicu. Potom ju zalejeme vínom tak, aby zostala prekrytá. Osolíme, okoreníme a pridáme nastrúhaný muškátový oriešok, nakrájanú cibuľu, cesnak, bobkový list a tymián.
 
2.
Prikryjeme dusíme pomaly približne 1,5 hodiny. Pridáme vyškvarený bôčik a podusíme pol hodinu. Sparíme vo vriacej vode ošúpané cibuľky, opečieme ich na menšej časti masla, do ktorého pridáme cukru a trošku octu. Pokrájané šampiňóny na chvíľku namočíme do vody s citrónovou šťavou.
3.
Keď je kačica skoro hotová, šťavu zahustíme zápražkou, ktorú sme pripravili z múky a masla, primiešame zomletú kačaciu pečeň a povaríme ešte 20 minút, pridáme šampiňóny s cibuľkami a prehrejeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií, ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní húb, lesníci varujú!
Nič nevonia tak krásne ako čerstvo nazbierané huby, ktoré priam lákajú na prípravu aromatických delikates. Aby...
Pikantný pečený bôčik
Z českej kuchyne: Pečený bôčik s domácimi knedličkami
Veľmi radi a často sa inšpirujeme u našich západných susedov. Toto jedlo je ako stvorené na chutný, nedeľný...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!
Pečená kačka na jablkách
Jesenná, pečená kačka: S jablkami a dusenou kapustou
Takto si predstavujeme poctivý nedeľný obed.
TOP
Ako pripraviť naozaj výbornú kačku? Tajomstvo dokonale chrumkavej kačky odhalené, žiaden med! Stačí ju
Ako pripraviť naozaj výbornú kačku? Tajomstvo dokonale chrumkavej kačky odhalené, žiaden med! Stačí ju potrieť touto surovinou
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Vyberte si z našej bohatej ponuky receptov na obľúbenú kačku...