Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rebarborový koláč s posýpkou

30
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
polohrubá múka
3/4 hrnček
práškový cukor
125 g
maslo
2 ks
vajce
1 balíček
prášok do pečiva
3/4 hrnček
mlieko
500 g
rebarbora
50 g
kryštálový cukor
trochu
mletá škorica
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Múku zmiešame s preosiatym práškovým cukrom, pridáme zmäknuté maslo /heru/ a zmiešame na posýpku. 3/4 hrnčeka odložíme na posypanie povrchu. hrnček - 300 ml
2.
Do zvyšnej zmesi pridáme prášok do pečiva, vajíčka a mlieko. Plech /stredne veľký/ vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto.
3.
Rebarboru očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Dáme do misky a posypeme cukrom. Necháme postáť asi pol hodinu. Zatiaľ rebarbora zmäkne a pustí šťavu, ktorú zlejeme. Navrstvíme ju na cesto, posypeme vanilkovým cukrom, mletou škoricou, odloženou posýpkou a upečieme.
4.
Povrch posypeme práškovým cukrom. Necháme vychladnúť, pokrájame na kocky a podávame, napr. so šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...