Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rebarborový koláč s posýpkou

30
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
polohrubá múka
3/4 hrnček
práškový cukor
125 g
maslo
2 ks
vajce
1 balíček
prášok do pečiva
3/4 hrnček
mlieko
500 g
rebarbora
50 g
kryštálový cukor
trochu
mletá škorica
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Múku zmiešame s preosiatym práškovým cukrom, pridáme zmäknuté maslo /heru/ a zmiešame na posýpku. 3/4 hrnčeka odložíme na posypanie povrchu. hrnček - 300 ml
2.
Do zvyšnej zmesi pridáme prášok do pečiva, vajíčka a mlieko. Plech /stredne veľký/ vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto.
3.
Rebarboru očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Dáme do misky a posypeme cukrom. Necháme postáť asi pol hodinu. Zatiaľ rebarbora zmäkne a pustí šťavu, ktorú zlejeme. Navrstvíme ju na cesto, posypeme vanilkovým cukrom, mletou škoricou, odloženou posýpkou a upečieme.
4.
Povrch posypeme práškovým cukrom. Necháme vychladnúť, pokrájame na kocky a podávame, napr. so šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...