Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vietnamská polievka PHO

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Vývar

3 ks
morčacia kosť
500 g
hovädzí chvost
80 g
zázvor
1 ks
škorica
1 ks
cibuľa
5 ks
badián
3 ks
kardamón
500 g
hovädzia kližka

Do polievky

500 g
falošná svičkovica
4 ks
ryžové rezance
1 zväzok
koriander
4 ks
jarná cibuľka
2 ks
šalotka
1 zväzok
mexický koriander
1 zväzok
vietnamská mäta
1 balíček
klíčky mungo
3 ks
čili paprička
1 ks
citrón

postup

1.
Aby bol vývar číry, dáme kosti do hrnca, zalejeme ich studenou vodou, privedieme k varu, zlejeme, kosti umyjeme a postup zopakujeme (len tentoraz pridáme ku kostiam aj chvost). Pokiaľ sa na hladine objaví rovnako tmavá pena ako predtým, postup ešte zopakujeme. V opačnom prípade zmierime oheň a zbierame svetlú penu.
2.
Zázvor pozdĺžne rozpolíme, naklepeme ho tĺčikom na mäso. Spolu s ostatným korením a rozpolenou cibuľou ho opražíme nasucho na panvici. Riadime sa sfarbením cibule, ktorá by na reze mala byť tmavo hneda.
3.
Potom, čo zozbierame z vývaru všetku penu, pridáme do nej opražené korenie, 2 lyžice soli, stiahneme plameň a vývar varíme 5-6 hodín (pokiaľ sa bude voda príliš odparovať dolejeme ju). Mäso varíme podľa veľkosti 2-3 hodiny, potom ho vyberieme a necháme vychladnúť. Vývar na záver dosolíme alebo dochutíme rybou omáčkou.
4.
Príprava surovín do polievky: Všetko si pripravíme tesne pred tým, ako budeme polievku servírovať. Pho sa podávame v hlbokých miskách a vďaka bylinkám, mäsu a rezancom sa považuje za hlavné jedlo. Bylinky prepláchneme v mise s vodou (tú vymeníme aspoň dvakrát). Vietnamská mäta sa je aj so stonkou, len uložíme drevnatejšiu časť.Uvarené mäso nakrájame na menšie časti alebo potrháme.Na tanier si pripravíme klíčky mungo, mexický koriander, a zelenú perilu. Na ďalší tanier dáme citrón a nakrájanú čili papričku.Rezance dáme na hodinu namočiť do studenej vody. Potom ich krátko uvaríme (30 sekúnd) v sitku s horúcou vodou a rovno rozdelíme do misiek (rezance v miske ešte napučia).Na rezance rozložíme mäso, pridáme nasekaný koriander, jarnú cibuľku aj šalotku. Všetko nakoniec zalejem horúcim vývarom a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?