Pridať recept

Kačacia roláda

ingrediencie

1 ks
kačka
2 PL
hladká múka
1 ks
cibuľa
100 g
slanina
soľ

Plnka

150 g
šampiňóny
50 g
slanina
250 g
bravčový bôčik
250 g
údený bôčik
300 g
sendvič
100 ml
koňak
200 ml
smotana
4 PL
mlieko
2 ks
vaječný žĺtok
2 ks
vajce
2 ks
cibuľa
kačacia pečeň
mleté čierne korenie
soľ
muškátový kvet
mleté nové korenie
muškátový orech

postup

1.
Plnka: Údený aj čerstvý bôčik, pečeň, sendvič namočený v mlieku, slaninu a cibuľu zomelieme. Osolíme, okoreníme a ochutíme novým korením, muškátovým kvetom a čerstvo nastrúhaným muškátovým orechom. Následne pridáme pokrájané huby, žĺtky zo 4 vajec, koňakom ochutenú smotanu a dobre premiešame. Do plnky na záver primiešame tuhý sneh z bielkov.
 
2.
Vykostíme kačku a na plát mäsa navrstvíme plnku, zvinieme, stiahneme do plátenej utierky, ktorú na oboch koncoch dôkladne stiahneme a zviažeme niťou. Niť ovinieme okolo celej rolády.
3.
Do teplej posolenej vody vložíme roládu a prikryté budeme variť približne 2 hodiny. Potom roládu vytiahneme z utierky a vložíme ju do pekáča na pokrájanú cibuľu a slaninu. Pečieme vo vyhriatej rúre, aby roláda získala zlatistú farbu, často podlievame a prelievame šťavou, ktorá sa vypiekla.
4.
Vyberieme roládu a šťavu poprášime múkou, zalejeme vodou a budeme variť 20 minút. Servírujeme s dusenou ryžou s zeleninovým šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Pečená kačka na jablkách
Jesenná, pečená kačka: S jablkami a dusenou kapustou
Takto si predstavujeme poctivý nedeľný obed.
Kačacie prsia
Kačacie prsia: Pripravte ich na nové, delikátne spôsoby
Najchutnejšou časťou kačky sú nepochybne prsia. Tie sú hlavnou hviezdou viacerých gastronomických delikates. U...
TOP
Ako pripraviť naozaj výbornú kačku? Tajomstvo dokonale chrumkavej kačky odhalené, žiaden med! Stačí ju
Ako pripraviť naozaj výbornú kačku? Tajomstvo dokonale chrumkavej kačky odhalené, žiaden med! Stačí ju potrieť touto surovinou
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Vyberte si z našej bohatej ponuky receptov na obľúbenú kačku...
Pikantný pečený bôčik
Poznáme recept na najlepší PEČENÝ BÔČIK aký ste kedy jedli! Mäso šťavnaté a koža krásne chrumkavá, stačí urobiť túto jedinú vec a budete mať gule za ušami!
Ak ste sa ešte nerozhodli čo dnes variť, pečený bôčik je tá správna voľba! A nezabudnite urobiť túto jednu vec.