Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldová pizza na dvojaký spôsob

6
porcií
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

600 g
špaldová hladká múka
300 ml
sójové mlieko
4 PL
olej
2 KL
soľ
1 KL
cesnak
7 g
sušené droždie

Obloha pre dámy

3 PL
paradajková omáčka
1 konzerva
tuniak vo vlastnej šťave
1/2 ks
cibuľa
50 g
údené tofu
1 PL
korenie na pizzu
olivový olej

Obloha pre pánov

6 PL
paradajková omáčka
200 g
šunka
1 konzerva
kukurica
1 konzerva
ananás
2 PL
korenie na pizzu
100 g
údený syr tofu
chilli omáčka

postup

1.
Suroviny na cesto dáme do pekárn0e chleba v tomto poradí: Mlieko, olej, múka, soľ, cesnak, droždie. Zapneme program Cesto a necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto preložíme na podložku a rozdelíme na dve časti: z jednej väčšej (2/3) časti vyvaľkáme cesto na veľkosť plechu. Druhú menšiu časť vyvaľkáme do tvaru kruhu.
2.
Cesto pre pánov preložíme na veľký plech a potrieme paradajkovou omáčkou (oba plechy mierne potrieme olejom).
4.
Cesto pre dámy preložíme do tortovej formy (vyvaľkáme väčší kruh tak, aby cesto pretekalo cez okraje cca 3 cm). Cesto potrieme paradajkovou omáčkou a navrch uložíme kúsky tuniaka.
5.
Pánsku verziu posypeme kukuricou, korením na pizzu, postrúhaným tofu syrom a podľa chuti chilli omáčkou.
6.
Dámsku verziu posypeme plátkami surovej cibule, postrúhaným tofu syrom, posypeme korením na pizzu a pokvapkáme olivovým olejom. Okraje prehneme dovnútra.
7.
Obe pizze dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov a pečieme rovných 10 minút. Potom necháme 10 minút vychladnúť a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...