Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldová pizza na dvojaký spôsob

6
porcií
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

600 g
špaldová hladká múka
300 ml
sójové mlieko
4 PL
olej
2 KL
soľ
1 KL
cesnak
7 g
sušené droždie

Obloha pre dámy

3 PL
paradajková omáčka
1 konzerva
tuniak vo vlastnej šťave
1/2 ks
cibuľa
50 g
údené tofu
1 PL
korenie na pizzu
olivový olej

Obloha pre pánov

6 PL
paradajková omáčka
200 g
šunka
1 konzerva
kukurica
1 konzerva
ananás
2 PL
korenie na pizzu
100 g
údený syr tofu
chilli omáčka

postup

1.
Suroviny na cesto dáme do pekárn0e chleba v tomto poradí: Mlieko, olej, múka, soľ, cesnak, droždie. Zapneme program Cesto a necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto preložíme na podložku a rozdelíme na dve časti: z jednej väčšej (2/3) časti vyvaľkáme cesto na veľkosť plechu. Druhú menšiu časť vyvaľkáme do tvaru kruhu.
2.
Cesto pre pánov preložíme na veľký plech a potrieme paradajkovou omáčkou (oba plechy mierne potrieme olejom).
4.
Cesto pre dámy preložíme do tortovej formy (vyvaľkáme väčší kruh tak, aby cesto pretekalo cez okraje cca 3 cm). Cesto potrieme paradajkovou omáčkou a navrch uložíme kúsky tuniaka.
5.
Pánsku verziu posypeme kukuricou, korením na pizzu, postrúhaným tofu syrom a podľa chuti chilli omáčkou.
6.
Dámsku verziu posypeme plátkami surovej cibule, postrúhaným tofu syrom, posypeme korením na pizzu a pokvapkáme olivovým olejom. Okraje prehneme dovnútra.
7.
Obe pizze dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov a pečieme rovných 10 minút. Potom necháme 10 minút vychladnúť a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...