Pridať recept

Hus na šalvii

ingrediencie

1 ks
hus
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
1 ks
pór
1 KL
maizena
1 PL
maslo
husacie drobky
mleté čierne korenie

Plnka

500 g
cibuľa
200 ml
mlieko
4 KL
šalvia
1 ks
sendvič
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Do vriacej vody dáme na 5 minút ošúpanú cibuľu a potom ju pokrájame nadrobno. Do teplého mlieka namočíme krajčeky sendviča a zmiešame ju v miske so šalviou a cibuľou, osolíme, okoreníme. Z husi vyberieme tuk, posolíme ju, naplníme a zašijeme.
 
2.
Hus prudko zapečieme vo vyhriatej rúre, potom teplotu znížime, podlejeme a pečieme, často podlievame, prelievame vypečenou šťavou a obraciame najmenej 2 hodiny domäkka. Ako náhle sa začne hus zafarbovať dozlata, teplotu znížime ešte viac a hus pečieme ešte 30 minút.
3.
Drobky opečieme na rozohriatom oleji, rovnako ako aj nakrájanú cibuľu, pór, mrkvu, posolíme, pokoreníme, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Prilejeme vypečenú šťavu, necháme zovrieť a prepasírujeme. Pridáme maizenu, ktorú sme rozmiešali s troškou vody a povaríme asi 2 minúty. Hus po odstatí rozporciujeme, prelejeme šťavou a servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať