Pečená húska
4
porcie
140
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hus
podľa chuti
soľ
trochu
rasca
postup
Odležanú hus dobre umyjeme zvnútra i zvonka osolíme a vložíme do pekáča prsiami nadol. Trocha podlejeme vodou a za častého podlievania pečieme, až kým nesčervenie. Ak je mastná, popicháme ju opatrne vidličkou. Potom ju vyberieme, všetku masť pozbierame, hus znova vložíme obrátenou stranou do pekáča, podlejeme horúcou vodou a dopečieme do červena. Upečenú hus dáme na stôl v celku alebo ju rozdelíme na porcie, trocha polejeme šťavou a väčšiu časť šťavy nalejeme do omáčnika. Podávame s knedľou alebo so zemiakmi a s dusenou kapustou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.