Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kačacie prsia na pomarančoch

ingrediencie

4 ks
kačacie prsia
4 ks
pomaranč
200 ml
červené víno
4 PL
pomarančový džem
2 PL
olivový olej
2 PL
sherry
2 PL
škrobová múčka
1 PL
maslo
mleté biele korenie
soľ
cukor

postup

1.
Posolíme a pokoreníme kačacie prsia a vložíme ich do zohriateho oleja kožou dolu a vo vyhriatej rúre ich prudko pečieme 10 minút, ale majú zostať mierne ružové. Keď sú hotové vyberieme ich a odložíme.
2.
Do výpeku prilejeme víno, pridáme džem, trochu cukru a zahustíme škrobovou múčkou, ktorú sme vymiešali v troške vody a povaríme 2 minúty.
3.
Pomaranče ošúpeme a zbavíme ich aj vnútornej bielej šupky, pokrájame ich a chvíľku ich podusíme na masle a nakoniec ich pokvapkáme sherry. Hotové mäso nakrájame na plátky, prelejeme šťavou a obložíme podusenými pomarančmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...