Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kačacie prsia na pomarančoch

ingrediencie

4 ks
kačacie prsia
4 ks
pomaranč
200 ml
červené víno
4 PL
pomarančový džem
2 PL
olivový olej
2 PL
sherry
2 PL
škrobová múčka
1 PL
maslo
mleté biele korenie
soľ
cukor

postup

1.
Posolíme a pokoreníme kačacie prsia a vložíme ich do zohriateho oleja kožou dolu a vo vyhriatej rúre ich prudko pečieme 10 minút, ale majú zostať mierne ružové. Keď sú hotové vyberieme ich a odložíme.
2.
Do výpeku prilejeme víno, pridáme džem, trochu cukru a zahustíme škrobovou múčkou, ktorú sme vymiešali v troške vody a povaríme 2 minúty.
3.
Pomaranče ošúpeme a zbavíme ich aj vnútornej bielej šupky, pokrájame ich a chvíľku ich podusíme na masle a nakoniec ich pokvapkáme sherry. Hotové mäso nakrájame na plátky, prelejeme šťavou a obložíme podusenými pomarančmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...
AEG
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Indukčné panely sú obľúbené predovšetkým vďaka ich bezpečnosti. Často však u ľudí prevláda mýtus, že plyn zasa šetrí...
jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
Jeseň sa blíži, jabĺčka dozrievajú. Jablkové koláče, na ktorých si zaručene pochutíte.