Pridať recept

Dunajské vlny

ingrediencie

200 g
maslo
3 PL
kakao
200 g
práškový cukor
5 ks
vajce
2 PL
rum
300 g
polohrubá múka
2 cl
kypriaci prášok do pečiva
680 g
višne
1 ks
vanilkový puding
5 dl
mlieko
40 g
kryštálový cukor
125 g
maslo
75 g
čokoláda
60 g
maslo

postup

1.
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, postupne pridávame celé vajcia a 1 PL rumu. Pridáme múku s práškom do pečiva. Všetko spolu premiešame.
 
2.
Polovicu cesta vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech, do druhej polovice pridáme kakao, rum a všetko spolu premiešame. Tútu zmes vylejeme na svetlé cesto.
3.
Navrch poukladéme vykôstkované višne a jemne ich pritlačíme. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20-30 minút.
4.
Z mlieka a pudingu uvaríme krém, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a do zmesy pridáme puding, všetko poriadne vyšľaháme. Plnkou potrieme vychladnuté cesto. V hrnci nad parou rozpustíme čokoládu a zjemníme maslom, polejeme ňou plnku. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
Podobné články
Dunajské vlny, domáci zákusok pre celú rodinu
10x Dunajské vlny: Najlepšie recepty na legendárny krémový zákusok, po ktorom si oblížete všetky prsty
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes upiecť alebo ako si osladiť víkend? Máme pre vás sladkú zbierku receptov...
Tie najlepšie pudingové koláče: Rezy, ktorým nikto neodolá
Tie najlepšie pudingové koláče! Týmto zaručene nikto neodolá
Patríte medzi milovníkov sladkých maškrtiek? Vyskúšajte naše fantastické pudingové rezy.
Videorecept: Strakatý pudingáč s jahodami
Strakatý pudingáč s jahodami
Vynikajúci strakatý koláč plný pudingu a čerstvého ovocia.
Polievka
Tip na nedeľný obed: Švédske guľky so smotanou
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.