Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fazuľka na smotane

ingrediencie

1 kg
zelená fazuľka
200 ml
smotana
2 strúčiky
cesnak
1 PL
maslo
1 PL
hladká múka
1 ks
cibuľa
soľ
sladká mletá paprika
ocot
petržlenová vňať

postup

1.
Pokrájame fazuľku a varíme ju v posolenej vode odkrytú približne štvrť hodinu domäkka. Precedíme ju a vývar dáme nabok.
2.
Nakrájanú cibuľu speníme na rozohriatom masle, prisypeme múku a pripravíme svetlú zápražku. Primiešame mletú papriku a za stáleho miešania prelejeme vývarom z fazuľky, čo je asi 200 ml. Varíme pomaly 20 minút, až kým omáčka nezhustne.
3.
Fazuľku dáme do omáčky, ochutíme cesnakom pretlačeným so soľou, okyslíme octom, prilejeme smotanu a prehrejeme. Nakoniec dochutíme fazuľku trochou petržlenovej vňate.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.