Pridať recept

Grilovaný losos na víne

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
filety z lososa
3 PL
biele víno
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
limeta
trochu
rozmarín
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej

postup

1.
Lososa umyjeme, dôkladne osušíme a pokvapkáme limetovou šťavou.
 
2.
Z oleja, bieleho vína, nasekaného cesnaku, soli a mletého korenia si pripravíme marinádu, do ktorej lososa na 10 hodín namočíme a necháme odležať na chladnom mieste. Potom grilujeme z každej strany 10 minút, počas pečenia potierame mäso zvyšnou marinádou.
3.
Hotového lososa ešte pokvapkáme limetovou šťavou a posypeme rozmarínom. Podávame so zeleninou a s opečenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať