Grilovaný losos na víne
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
filety z lososa
3
PL
biele víno
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
limeta
trochu
rozmarín
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej
postup
1.
Lososa umyjeme, dôkladne osušíme a pokvapkáme limetovou šťavou.
2.
Z oleja, bieleho vína, nasekaného cesnaku, soli a mletého korenia si pripravíme marinádu, do ktorej lososa na 10 hodín namočíme a necháme odležať na chladnom mieste. Potom grilujeme z každej strany 10 minút, počas pečenia potierame mäso zvyšnou marinádou.
3.
Hotového lososa ešte pokvapkáme limetovou šťavou a posypeme rozmarínom. Podávame so zeleninou a s opečenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.