Pridať recept

FOTORECEPT: Pšenovo-pudingová bábovka

Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Zdroj: kucharka26
10
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
pšeno
750 ml
voda
150 g
kokos
100 g
sušené ovocie
1 dl
rum

Puding

250 ml
sójové mlieko
1/2 balíček
jahodový pudingový prášok
1 balíček
škoricový cukor

postup

Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Zdroj: kucharka26
 
1.
Pšeno premyjeme horúcou vodou.
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Zdroj: kucharka26
 
2.
Uvaríme si klasický puding (z polovičnej dávky), na záver osladíme škoricovým cukrom.
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Zdroj: kucharka26
3.
Sušené ovocie (prípadne i slnečnicové/tekvicový jadierka) zalejem rumom a necháme odležať cca 20 min.
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Zdroj: kucharka26
4.
Pšeno dáme variť do vriacej vody na cca 15 min. Občas premiešame, voda sa musí celkom odpariť, vtedy je pšeno uvarené.
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Zdroj: kucharka26
5.
Napučané sušené ovocie rozdrvíme v mixeri.
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Zdroj: kucharka26
6.
K sušenému ovociu pridáme uvarené (kľudne i horúce) pšeno a poriadne všetko rozmixujeme na kašu.
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Zdroj: kucharka26
7.
Rozmixovanú zmes preložíme do misky, pridáme uvarený puding a kokos.
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Zdroj: kucharka26
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Zdroj: kucharka26
8.
Všetko spolu premiešame a uložíme do bábovkovej formy.
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Zdroj: kucharka26
9.
Pečieme pri teplote 220 stupňov 15 min., potom teplotu snížime na 160 stupňov a pečieme ďalších 40 min. Bábovku necháme poriadne vychladnúť !!!
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka
Zdroj: kucharka26
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
1.10.2013 17:04 | |
+0 -0
Milá kuchárka 26 :-) , keďže to bude moja premiéra v pečení bábovky, preto sa chcem opýtať ,či ju mám nechať vychladnúť vo forme, alebo ju mám hneď z nej vyklopiť a ešte otázočka pre laika , predpokladám že formu si mám vymastiť a pomúčiť ? Vyzerá chutne, tak som si ju vybrala ako favorita :-)
Podobné články
Najobľúbenejší dezert Slovákov – BÁBOVKA 10 x inak
Najobľúbenejší dezert Slovákov – BÁBOVKA 10 x inak
Desať viac či menej tradičných receptov na obľúbenú bábovku.
Ako urobiť barančeka, kulich a iné špeciality
Veľkonočné dobroty: Ako pripraviť barančeka, kulich, likérovú bábovku a iné špeciality
Veľkonočný víkend patrí aj finišovaniu s plánovaním jedálnička na slávnostné chvíle. Medzi tradičnými...
no image dobruchut.sk
Sójové mlieko
Sójové mlieko nie je v skutočnosti mlieko, pripomína ho len farbou. Využitie má vo vegánskej kuchyni ako...
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Pšeno v prekvapivo delikátnych podobách
Nepodceňujte pšeno. Pripravíte z neho chutné raňajky, obed i dezerty
Vynikajúce pochúťky zo pšena na slano i na sladko v jednoduchých a overených receptoch.
Veľkonočná bábovka
Do veľkonočnej bábovky si pridajte niekoľko lyžičiek. Bude výnimočne nadýchaná a vláčna
Bábovka je jedným z najobľúbenejších koláčov, ktoré sa objavujú na našich veľkonočných stoloch. Je...