Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pšenovo-pudingová bábovka

10
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
pšeno
750 ml
voda
150 g
kokos
100 g
sušené ovocie
1 dl
rum

Puding

250 ml
sójové mlieko
1/2 balíček
jahodový pudingový prášok
1 balíček
škoricový cukor

postup

2.
Uvaríme si klasický puding (z polovičnej dávky), na záver osladíme škoricovým cukrom.
3.
Sušené ovocie (prípadne i slnečnicové/tekvicový jadierka) zalejem rumom a necháme odležať cca 20 min.
4.
Pšeno dáme variť do vriacej vody na cca 15 min. Občas premiešame, voda sa musí celkom odpariť, vtedy je pšeno uvarené.
6.
K sušenému ovociu pridáme uvarené (kľudne i horúce) pšeno a poriadne všetko rozmixujeme na kašu.
7.
Rozmixovanú zmes preložíme do misky, pridáme uvarený puding a kokos.
8.
Všetko spolu premiešame a uložíme do bábovkovej formy.
9.
Pečieme pri teplote 220 stupňov 15 min., potom teplotu snížime na 160 stupňov a pečieme ďalších 40 min. Bábovku necháme poriadne vychladnúť !!!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Zuzik7878
1.10.2013 17:04 | |
+0 -0
Milá kuchárka 26 :-) , keďže to bude moja premiéra v pečení bábovky, preto sa chcem opýtať ,či ju mám nechať vychladnúť vo forme, alebo ju mám hneď z nej vyklopiť a ešte otázočka pre laika , predpokladám že formu si mám vymastiť a pomúčiť ? Vyzerá chutne, tak som si ju vybrala ako favorita :-)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...