Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Talianska zmrzlina

ingrediencie

3 ks
žĺtok
1 ks
vajce
1/4 liter
mlieko
1/4 liter
smotana na šľahanie
1 cl
maizena
1/4 liter
ovocná dreň
125 g
kryštálový cukor
vajce
1 ks
stužovač šľahačky

postup

Na panvici vyšľahajte žĺtky, vajce, cukor, mlieko, ovocnú dreň a maizenu. Na miernom ohni za stáleho miešania priveďte do varu, hneď odstavte a za stáleho miešania nechajte vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľahajte dotuha so stužovačom a vanilkovým cukrom a opatrne zamiešajte do studeného ovocného krému. Naplňte do vhodných formičiek a dajte zmraziť do mrazničky. Počas prvej hodiny ešte dvakrát premiešajte.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.