Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šalát caprese

ingrediencie

4 ks
paradajka
250 g
mozzarella
3 vetvičky
bazalka
1 PL
extra panenský olivový olej
1 PL
balzamikový krém
1/2 KL
mleté čierne korenie
štipiek
soľ

postup

1.
Paradajky umyjeme a nakrájame na kolieska. Nálev z mozzarelly odlejeme, syr vysušíme a nakrájame na plátky. Bazalku umyjeme, osušíme a oberieme zo stoniek.
2.
Z papiera na pečenie odstrihneme 4 štvorce, na ktoré poukladáme kolieska paradajky, na ne kolieska mozzarelly. Navrch poukladáme bazalkové listy, posypeme soľou a korením, pokvapkáme olejom a necháme na 8 minút zapiecť v rúre pri teplote 150°C.
3.
Po vytiahnutí pokvapkáme šalát balzamikovým krémom. Podávame ešte teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pomarančový džús
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Určite to poznáte, prídete do obchodu k regálom s džúsmi, kde Vám zrak zamestnajú všetky tie farebné kartónové obaly,...
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...