Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šalát caprese

ingrediencie

4 ks
paradajka
250 g
mozzarella
3 vetvičky
bazalka
1 PL
extra panenský olivový olej
1 PL
balzamikový krém
1/2 KL
mleté čierne korenie
štipiek
soľ

postup

1.
Paradajky umyjeme a nakrájame na kolieska. Nálev z mozzarelly odlejeme, syr vysušíme a nakrájame na plátky. Bazalku umyjeme, osušíme a oberieme zo stoniek.
2.
Z papiera na pečenie odstrihneme 4 štvorce, na ktoré poukladáme kolieska paradajky, na ne kolieska mozzarelly. Navrch poukladáme bazalkové listy, posypeme soľou a korením, pokvapkáme olejom a necháme na 8 minút zapiecť v rúre pri teplote 150°C.
3.
Po vytiahnutí pokvapkáme šalát balzamikovým krémom. Podávame ešte teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...