Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šalát caprese

ingrediencie

4 ks
paradajka
250 g
mozzarella
3 vetvičky
bazalka
1 PL
extra panenský olivový olej
1 PL
balzamikový krém
1/2 KL
mleté čierne korenie
štipiek
soľ

postup

1.
Paradajky umyjeme a nakrájame na kolieska. Nálev z mozzarelly odlejeme, syr vysušíme a nakrájame na plátky. Bazalku umyjeme, osušíme a oberieme zo stoniek.
2.
Z papiera na pečenie odstrihneme 4 štvorce, na ktoré poukladáme kolieska paradajky, na ne kolieska mozzarelly. Navrch poukladáme bazalkové listy, posypeme soľou a korením, pokvapkáme olejom a necháme na 8 minút zapiecť v rúre pri teplote 150°C.
3.
Po vytiahnutí pokvapkáme šalát balzamikovým krémom. Podávame ešte teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...