Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šalát caprese

ingrediencie

4 ks
paradajka
250 g
mozzarella
3 vetvičky
bazalka
1 PL
extra panenský olivový olej
1 PL
balzamikový krém
1/2 KL
mleté čierne korenie
štipiek
soľ

postup

1.
Paradajky umyjeme a nakrájame na kolieska. Nálev z mozzarelly odlejeme, syr vysušíme a nakrájame na plátky. Bazalku umyjeme, osušíme a oberieme zo stoniek.
2.
Z papiera na pečenie odstrihneme 4 štvorce, na ktoré poukladáme kolieska paradajky, na ne kolieska mozzarelly. Navrch poukladáme bazalkové listy, posypeme soľou a korením, pokvapkáme olejom a necháme na 8 minút zapiecť v rúre pri teplote 150°C.
3.
Po vytiahnutí pokvapkáme šalát balzamikovým krémom. Podávame ešte teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.