Pridať recept

Nicejský šalát

ingrediencie

175 g
cherry paradajky
400 g
tuniak v oleji
115 g
čierne olivy bez kôstky
50 g
kapary
50 g
sardely
4 ks
vajce
1 ks
červená cibuľa
3 ks
šalát

Krutóny

2 PL
olivový olej
2 plátky
celozrnný chlieb
1 strúčik
cesnaku

Zálev

3 PL
panenský olivový olej
2 KL
dijonská horčica
1/2 KL
práškový cukor
1 PL
biely vínny ocot
soľ

postup

1.
Do hrnca dáme vajcia a zalejeme vodou. Necháme zovrieť a potom zmiernime plameň a povaríme 4 minúty. Hrniec odstavíme a prikryjeme.
 
2.
Na krutóny nakrájame 1 cm kocky chleba, cesnak ošúpeme a pretlačíme ho priamo na panvicu, pridáme olej a rozohrejeme na miernom plameni. Pridáme kocky chleba a opekáme, kým nezozlatnú a nie sú chrumkavé. Často miešame. Kocky necháme odkvapkať a vychladnúť.
3.
Na zálev zmiešame ocot a cukor vo veľkej mise a pridáme soľ. Cesnak ošúpeme a pretlačíme ho do misy. Pridáme horčicu, olivový olej a vyšľaháme na hustý krém.
4.
Necháme odkvapkať tuniaka a rozdrobíme ho na kúsky a pridáme k zálevu. Ošúpeme cibuľu, nakrájame na plátky a pridáme do misy so sardelkami v oleji, kaparami a olivami. Premiešame.
5.
Očistíme šalátové listy, opláchneme ich a osušíme. Na malé kúsky šalát nakrájame a všetko pridáme k tuniakovej zmesi. Opláchneme paradajky, osušíme a pokrájame. Rovnomerne ich poukladáme do misy.
6.
Olúpeme vajcia a pokrájame. Premiešame šalát a dbáme, aby bol každý list pokrytý zálevom. Na záver pridáme nakrájané vajcia. Krutóny servírujeme osobitne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať