Pridať recept

Šalát caesar

ingrediencie

8 PL
olivový olej
2 PL
arašidový olej
2 ks
rímsky šalát
5 plátkov
chlieb biely
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
vajce
8 plátkov
sardely
1 ks
citrón
85 g
parmezán
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Odstránime vonkajšie listy šalátu, opláchneme zvyšok, osušíme a vložíme do šalátovej misy.
 
2.
Na vajce dáme zovrieť vodu do malého hrnca.
3.
Kôrku z chleba odkrojíme a nakrájame plátky chleba na 1 cm kocky. Arašidový olej a 2 polievkové lyžice olivového oleja rozohrejeme na panvici. Ošúpeme cesnak a pretlačíme ho priamo na panvicu, pridáme kocky chleba a pri ustavičnom miešaní opekáme dochrumkava. Osušíme ich na papierovej utierke.
4.
Ako náhle začnevoda vrieť, vložíme do nej vajce a povaríme ho asi minútu. Vyberieme ho a dáme nabok. Sardely nakrájame nahrubo a odložíme.
5.
Z citróna vytlačíme 2 lyžice šťavy a zmiešame ho s olivovým olejom, soľou a korením, potom prišľaháme vajce.
6.
Na hlávkový šalát nalejeme zálev, premiešame a pridáme sardely krutóny. Šalát ozdobíme strúhaným parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať