Jahodové carpaccio
4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
540
g
jahody
1
ks
limeta
150
ml
tekutý med
100
ml
rum
1
ks
vanilkový struk
podľa chuti
čerstvé bylinky
postup
1.
Jahody umyjeme, osušíme, odsránime stopky a nakrájame na veľmi tenké plátky. Limetku umyjeme a jej najemno nastrúhanú kôru a vytlačenú šťavu zmiešame s medom a rumom.
2.
Jahody dáme do vyššej nádoby, zalejeme ich medovou omáčkou a pridáme vanilkový lusk. Necháme 4 hodiny odležať na chladnom mieste. Potom rozdelíme jahody na tanieriky a ozdobíme čerstvými bylinkami. Môžeme podávať aj so zmrzlinou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.