Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
veľký zemiak
6 ks
vajce
100 g
údený syr tofu
100 g
šunka
3 ks
kápia
1 ks
cibuľa
1 KL
sušený cesnak
2 PL
korenie na americké zemiaky
1/2 KL
čierne korenie
2 KL
mletá červená sladká paprika

postup

1.
Cibuľu nakrájame na pásiky a dáme smažiť na panvicu.
2.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Keď cibuľa chytí hnedú farbu, pridáme k nej všetky zemiaky a 2 PL korenia na americké zemiaky. Premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme smažiť nasucho cca 5 min.
3.
Kápiu nakrájame na pásiky a tofu syr na tenké plátky.
4.
K osmaženým zemiakom pridáme kápiu a necháme smažiť 10 min.
5.
Po 10-tich minútach zemiaky na panvici pekne urovnáme a zmiernime teplotu. Uložíme navrch plátky tofu syra a šunky.
6.
Vajíčka rozhabarkujeme v miske, pridáme cesnak, čierne korenie a vylejeme na zemiaky.
7.
Prikryjeme pokrievkou a pečieme pomaly, pri nízkej teplote, cca 15 min. Pred dopečením posypeme červenou paprikou. Vajíčka musia byť na dotyk tuhé a spodná časť zemiakov sa nesmie pripaľovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...