Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
veľký zemiak
6 ks
vajce
100 g
údený syr tofu
100 g
šunka
3 ks
kápia
1 ks
cibuľa
1 KL
sušený cesnak
2 PL
korenie na americké zemiaky
1/2 KL
čierne korenie
2 KL
mletá červená sladká paprika

postup

1.
Cibuľu nakrájame na pásiky a dáme smažiť na panvicu.
2.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Keď cibuľa chytí hnedú farbu, pridáme k nej všetky zemiaky a 2 PL korenia na americké zemiaky. Premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme smažiť nasucho cca 5 min.
3.
Kápiu nakrájame na pásiky a tofu syr na tenké plátky.
4.
K osmaženým zemiakom pridáme kápiu a necháme smažiť 10 min.
5.
Po 10-tich minútach zemiaky na panvici pekne urovnáme a zmiernime teplotu. Uložíme navrch plátky tofu syra a šunky.
6.
Vajíčka rozhabarkujeme v miske, pridáme cesnak, čierne korenie a vylejeme na zemiaky.
7.
Prikryjeme pokrievkou a pečieme pomaly, pri nízkej teplote, cca 15 min. Pred dopečením posypeme červenou paprikou. Vajíčka musia byť na dotyk tuhé a spodná časť zemiakov sa nesmie pripaľovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...