Pridať recept

FOTORECEPT: Zemiakovo-vajíčková omeleta

Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Zdroj: kucharka26

ingrediencie

3 ks
veľký zemiak
6 ks
vajce
100 g
údený syr tofu
100 g
šunka
3 ks
kápia
1 ks
cibuľa
1 KL
sušený cesnak
2 PL
korenie na americké zemiaky
1/2 KL
čierne korenie
2 KL
mletá červená sladká paprika

postup

Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Zdroj: kucharka26
 
1.
Cibuľu nakrájame na pásiky a dáme smažiť na panvicu.
Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Zdroj: kucharka26
 
2.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Keď cibuľa chytí hnedú farbu, pridáme k nej všetky zemiaky a 2 PL korenia na americké zemiaky. Premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme smažiť nasucho cca 5 min.
Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Zdroj: kucharka26
3.
Kápiu nakrájame na pásiky a tofu syr na tenké plátky.
Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Zdroj: kucharka26
4.
K osmaženým zemiakom pridáme kápiu a necháme smažiť 10 min.
Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Zdroj: kucharka26
5.
Po 10-tich minútach zemiaky na panvici pekne urovnáme a zmiernime teplotu. Uložíme navrch plátky tofu syra a šunky.
Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Zdroj: kucharka26
Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Zdroj: kucharka26
6.
Vajíčka rozhabarkujeme v miske, pridáme cesnak, čierne korenie a vylejeme na zemiaky.
Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Zdroj: kucharka26
7.
Prikryjeme pokrievkou a pečieme pomaly, pri nízkej teplote, cca 15 min. Pred dopečením posypeme červenou paprikou. Vajíčka musia byť na dotyk tuhé a spodná časť zemiakov sa nesmie pripaľovať.
Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Fotorecept: Zemiakovo-vajíčková omeleta
Zdroj: kucharka26
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Sladká omeleta s ovocím
Sladké omelety namiesto sendvičov na raňajky - päť jednoduchých receptov
Omeleta tak, ako ju ešte nepoznáte. Vyskúšajte ju dnes v sladkom prevedení.
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Raňajky sú jedným z najdôležitejších jedál dňa. Často na ne nemáme dostatok času ani energie. Preto vám...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...