Pridať recept

Rezance s omáčkou z mletého mäsa

ingrediencie

400 g
široké rezance
trochu
olej
350 g
mleté mäso
1 strúčik
cesnaku
70 g
paradajkový pretlak
2 ks
paradajka
podľa chuti
soľ
2 dl
zeleninový vývar
1 ČL
oregano
trochu
petržlenová vňať
100 g
tvrdý syr

postup

1.
Široké rezance si uvaríme vo vriacej vode, potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Na panvicu si dáme rozohriať olej, na ktorom opražíme mäso, pridáme pretlačený cesnak, pretlak, nakrájané paradajky, osolíme, podlejeme vývarom a pár minút dusíme.
 
2.
Ku koncu sa pridá oregano, petržlenová vňať a všetko spolu dobre premiešame. Na tanier dáme rezance, ktoré polejeme mäsovou omáčkou a posypeme strúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vývar s pečeňovými haluškami
Vždy bohaté a sýte polievky: Domáce melence, rezance, závarky, krupicové aj pečeňové halušky
Ako premeníte redšiu polievku na podstatne sýtejšiu a výživnejšiu? Zeleninové polievky a vývary budú...
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Banánový chlieb Chrissy Teigen s kúskami čokolády a kokosovými lupienkami
Chutné recepty od známych modeliek: Dnes varia a pečú Miranda Kerr, Chrissy Teigen a Kylie Jenner
Vláčne jablkové muffiny, banánový chlebík s kúskami čokolády a super rýchle ramen rezance.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Mleté mäso zosivelo? Vysvetľujeme, čo to znamená
Mleté mäso zosivelo? Vysvetľujeme, čo to znamená
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...