Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Letná jahodovo-smotanová osviežujúca nepečená tortička

ingrediencie

2 ks
250 ml kyslej smotany
podľa chuti
kakao
2 PL
zdravý hnedý nerafinovaný cukor môžeme aj podľa chuti, približne jedna PL na jednu smotanu
podľa chuti
jahôdky, maliny, černice, a iné letné ovocie
2 balíčky
detské piškóty

postup

1.
Najskôr začneme čistením jahôd. Jahody odstopkujeme a podľa ich veľkosti ich pokrájame približne na veľkosť kocky cukru. Pokrájané jahody vložené do misky vložíme do chladničky, kde počkáme kým si pustia šťavičku. Takisto tam môžeme dať aj iné ovocie.
2.
Zatiaľ čo nám jahôdky púšťajú šťavičku si do misky vložíme smotanu s cukrom. Poriadne premiešame aby bol cukor rovnomerne všade. Do menšej misky si odoberieme trošku zo smotany a vymiešame ju s kakaom (pridáme ešte trošku cukru aby nebolo moc horké).
3.
Následne si vyberieme tortovú formu na ktorú začneme ukladať detské piškóty. Prvú vrstvu piškót polejeme troškou šťavy z jahôd aby nám zmäkli. Potom vrstvu potrieme bielou smotanou. Nasleduje ďalšia vrstva piškót. Do medzierok medzi piškótami vložíme pokrájané kúsky jahôd, polejeme jahodovou šťavou a potrieme kakaovou smotanou. Nasleduje ďalšia vrstva piškót, ktorú ukladáme tak isto a potrieme ju bielou smotanou. Takto spravenú tortičku môžeme zakryť alobalom a vložiť do chladničky a čakať kým sa piškóty napijú šťavičky a smotany, zmäknú a tortička sa nám pekne vychladí.
4.
Po vychladení tortu vyklopíme na veľký tanier smerom dolu poslednej vrstvy, ktorú sme ukladali. Tým nám vznikne na vrchu pekný rovný povrch na ktorý poukladáme Zvyšné jahody a ostatné ovocie. Takto ozdobenú tortu môžeme pri porcovaní dochutiť šľahačkou alebo inými dobrotami! Dobrú chuť :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Mrežovník
Čaro mrežovníkov
Čaro mrežovníkov
5 spôsobov ako zamrežovať chutné plnky v prekrásnom a pritom tak jednoduchom koláči.
Repový brownies
3 skvelé recepty na bezlepkové brownies
3 skvelé recepty na bezlepkové brownies
Základ brownies síce tvorí čokoláda, maslo, cukor a vajcia, ale trochu múky v tradičných receptoch predsa nájdete...
Fotorecept:
Sladké dobroty s minimom kalórií
Sladké dobroty s minimom kalórií
5 vynikajúcich dezertov, ktoré si môžete vychutnávať bez výčitiek.