Pridať recept

Boeuf stroganoff

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

550 g
sviečkovica
250 g
šampiňóny
80 g
sladkokyslá uhorka
3 PL
olivový olej
2 PL
dijonská horčica
2 KL
zelené korenie
1 ks
červená cibuľa
300 ml
kyslá smotana
soľ
pažitka

postup

1.
Lyžicu oleje zohrejeme vo väčšej panvici. Ošúpeme cibuľu, prekrojíme ju a nakrájame na tenké plátky a opekáme ich na strednom ohni asi 2 až 3 minúty.
 
2.
Očistíme a prekrojíme šampiňóny a pridáme ich na panvicu. Oheň zmiernime a dusíme huby pri stálom miešaní, až kým nie sú dosť mäkké a neodparí sa väčšina tekutiny.
3.
Zatiaľ čo sa huby dusia, mäso nakrájame na tenké plátky, ktoré cez vlákna pokrájame na rezančeky.
4.
Keď sú huby hotové preložíme ich do väčšej misy a dáme nabok.
5.
Do panvice dáme ďalšiu lyžicu oleja a zvýšime teplotu. Pridáme polovicu nakrájaného mäsa a budeme prudko opekať 2-3 minúty alebo kým nezhnednú. Následne mäso vyberieme z panvice, odložíme a rovnakým spôsobom pripravíme aj druhú polovicu mäsa.
6.
Do panvice vrátime huby, cibuľu a mäso aj s vypečenou šťavou do panvice. Zmes prehrejeme 1-2 minúty.
7.
Zmiešame spolu kyslú smotanu a horčicu s malými uhorkami primiešame do mäsa. Chvíľku prehrejeme, ale už nevaríme. Umyjeme pažítku, osušíme ju a nakrájame nadrobno, posypeme mäso a servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať