Pridať recept

Alsaská kapusta

ingrediencie

500 g
klobása
1 kg
kyslá kapusta
500 ml
biele víno
2 PL
masť
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
borievka
bobkový list
klinčeky
celé čierne korenie
cukor
soľ

postup

1.
V prípade, že sa nám zdá kapusta až príliš kyslá prepláchneme ju studenou tečúcou vodou, inak ju pokrájame. Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak, chvíľku poopekáme a pridáme pokrájanú kapustu. Ochutíme borievkami, klinčekom, bobkovým listom a korením. Podlejeme vínom a dusíme pomaly za občasného podlievania vínom približne pol hodinu.
 
2.
Na záver kapustu ochutíme cukrom. Pridáme klobásu, podlejeme a ešte pomaly dusíme. Môžeme servírovať s chlebom alebo varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
11.9.2014 10:36 | |
+0 -0
ja som vo Francúzsku jedol okrem tejto alsaskej kapusty aj ďalšie kapustné jedlo - bolo to zaujímavé a pripomínalo mi to segedínsky guláš. namiesto mäsa či údeniny tam však boli ryby - napríklad filé, či zubáč, potom losos a krevety. Bolo to vynikajúce, aj keď som sa spočiatku na tú kombináciu (kyslá kapusta a morské živočíchy) pozeral nedôverčivo, no kto rád experimentuje, nech skúsi takúto zmenu, odporúčam. k tomu sa jedia varené zemiaky.
Podobné články
13 chutných spôsobov, ako spracovať kyslú kapustu
Nielen kapustnica, výborná je aj nátierka! 13 chutných tipov, čo z kyslej kapusty
Kyslá kapusta patrí k našim najtradičnejším a zároveň najzdravším potravinám. Obsahuje veľa vitamínu C,...
polievka z kyslej kapusty
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...